Culy
Culy Inspiratie 4 okt 2012

Must-do in Parijs: kookwalhalla Dehillerin

Mocht je een lucky bastard zijn en binnenkort een tripje naar Parijs maken, hebben we hier DE tip, bezoek keukenwalhalla Dehillerin. Menig foodie ging je al voor en ook de Culy redactie is fan, dit mag je niét missen!

Wanneer je de winkel, gelegen vlakbij het Grand Palais, een bezoekje wilt brengen, bereid je dan goed voor. Deze hemel op aarde bestaat al sinds 1820 en dat is niet voor niets, ze hebben er namelijk alles, en dan bedoelen we ook echt ALLES. Overal waar je kijkt liggen, staan en hangen spulletjes, in de breedte, lengte en niet te vergeten hoogte. De winkel zelf is best klein en het kleine aantal werknemers is vriendelijk op z’n Frans, niet echt dus. Om je een handje te helpen hebben we een lijstje gemaakt met tips om dit kleine stukje van Parijs, wat je overigens echt niet mag missen, zo goed mogelijk te benutten.

Dehillerin2

Maak een lijstje.

Als je dit leest en je in je handen mag wrijven omdat je binnenkort een bezoekje mag brengen, begin dan zo snel mogelijk met het maken van een lijstje van dingen die je nodig hebt en wilt hebben. Dehillerin is een winkel die zo veel producten verkoopt dat je bijna gek wordt als je binnenkomt. Als je je goed voorbereidt en een lijst meeneemt van dingen die je wilt kopen is het een walhalla omdat ze hoogstwaarschijnlijk alles hebben, maar als je dit niet doet is er een grote kans dat je thuiskomt met 14 verschillende deegstekers en een nieuwe set koperen pannen. Dingen die je echt niet nodig hebt maar te leuk en vooral te mooi zijn om te laten liggen. Maak dus van te voren een lijstje.

dehillerin

Trek je niets aan van het personeel.
Als niet-Franse, en wellicht gebrekkigsprekende Nederlandse wordt je niet erg gewaardeerd als klant. Wanneer je iets vraagt duurt het meestal vrij lang voordat je geholpen wordt en als het zover is kijkt het personeel je vaak met een redelijk geïrriteerde, licht arrogante blik aan. Vat het niet persoonlijk op, zo doen ze tegen iedereen, en ze kunnen het maken, ze werken immers in een winkel die veel weg heeft van wat de hemel zou moeten zijn.

Dehillerin

Let op de prijzen.
Omdat Dehillerin een geliefde winkel is bij thuiskoks maar ook onder professionele, is het merendeel van de prijzen exclusief BTW. Vergis je niet en tel er de BTW, of zoals op z’n Frans TVA, van 19,6% bij.

Neem de tijd en geniet. Een veelbegane fout is het door de winkel heen haasten, ten eerste is dit bijna onmogelijk door de immense hoeveelheid spulletjes en daarbij is het veel leuker om er van te genieten. Waan je in het Parijs van begin 19e eeuw, in een keuken met prachtige koperen pannen en gietijzeren ovenschalen, geniet ervan! E. Dehillerin is geopend op maandag van 09:00-12.30 en van 14:00-18:00, op dinsdag t/m zaterdag van 09:00-18:00 en ligt aan de Rue Coquillière 18-20.

Wat rest ons nog te zeggen is kijk, ervaar, koop en geniet!

Schermafbeelding 2012-09-12 om 14.45.50

Wat eten we vandaag?

Ontvang dagelijks de lekkerste inspiratie in je inbox

Reageer op artikel:
Must-do in Parijs: kookwalhalla Dehillerin
Sluiten