Caramel-notentaart met ijs

Een heerlijke taart die snel klaar is: caramel-notentaart met ijs. Yum!

Verwarm je oven voor op 180 graden. Bekleed een springvorm met bakpapier. Doe de bloem, de boter, een snufje zout, de kaneel en de poedersuiker in een kom. Kneed tot een zacht deeg en bekleed hiermee de springvorm. Laat een half uur tot een uur rusten in de koelkast.

Rooster de noten in de voorverwarmde oven op een bakplaat acht minuten. Verwarm de suiker, de stroop en de slagroom in een steelpan. Breng zachtjes aan de kook en laat het 6 minuten inkoken.

Verdeel de geroosterde noten over de deegbodem en giet de caramel erover. Maak af met een snuf zeezout. Bak de taart 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Snijd de taart in punten, verdeel over de borden en schep er een flinke bol ijs op.

Caramel-notentaart met roomijs2