Redactie
Redactie Recepten 6 nov 2014
Leestijd: 1 minuut

Zo maak je homemade zoete aardappel chips

Zoete aardappels zijn gezond, veelzijdig en ontzéttend lekker. Maak er bijvoorbeeld zelf chips van. Heerlijk voor tijdens de borrel! 

Verwarm je oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappels en dep droog. Snijd met een scherp mes, kaasschaaf of mandoline dunne ronde plakjes. Besprenkel met een beetje olijfolie (echt, maar een klein beetje is voldoende).

Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat, en voorkom overlap. Besprenkel met grof zeezout. Bak in 20-25 minuten gaar en draai ze halverwege de baktijd om. Je zult dit in meerdere porties moeten doen.

Laat de zoete aardappel chips afkoelen en proef of ze voldoende op smaak zijn. Biertje erbij en genieten maar!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.