Redactie
Redactie Ontbijt 27 apr 2014
Leestijd: 2 minuten

Wentelteefjes met Nutella en aardbeien

We zeggen het vaak genoeg: ‘als je het doet, doe het dan goed’. En dat geldt eigenlijk – wat ons betreft – voor alle dingen in het leven. Of het nu gaat om het gebruik van goede olijfolie of echte roomboter, of in dit geval de allerlekkerste wentelteefjes met Nutella die je maar kunt maken. 

In dit recept worden de broodjes geserveerd met verse aardbeien en getopt met een flinke klodder Nutella. De buitenkant blijft krokant en de Nutella smelt… What more could you wish for? 

Heb je overigens geen zin in Nutella? Vervang deze dan door roomkaas. Snijd de korstjes van het brood en kluts in een diep bord de eieren los en meng met de melk en kaneel. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met een klontje boter.

Leg de broodjes in het ei-mengsel en bak ze in de pan tot ze aan beide kanten bruin zijn. Dit duurt 2-4 minuten per kant. Voeg eventueel een beetje extra boter toe als de pan droogt neigt te worden.

Serveer met de aardbeien en een klodder Nutella.

Wil je het echt speciaal maken? Plet dan de sneetjes met een deegroller. Besmeer het einde van de broodjes met een flinke eetlepel Nutella of roomkaas en top met in stukjes gesneden aardbeien. Rol het brood zo strak mogelijk op en ga zo door met de rest van het brood.

Maak het ei-mengsel zoals hierboven beschreven en verwarm een pan met een klontje boter. Dip de broodrolletjes in het mengsel en bak ze met de naad naar beneden in de pan. Bak ze in porties totdat ze rondom goudbruin zijn, ongeveer twee minuten per kant. Voeg eventueel extra boter toe als de pan droog neigt te worden.

Meng in een ander (diep) bord de suiker met de kaneel.  Haal de rolletjes zodra ze klaar zijn uit de pan en leg gelijk in het suikermengsel. Rol ze er goed door totdat de suiker overal zit. Eet smakelijk!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.