Redactie
Redactie Recepten 15 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

Hertenbiefstuk met wilde bosbessenjus van ZTRDG

Elke week delen we een lekker recept van onze vrienden van ZTRDG.NL. Deze keer: hertenbiefstuk met wilde bosbessenjus, met geroosterde pompoen, ‘farrotto’ en gefrituurde salie. Perfect voor Kerstmis!

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de rode wijn tot de helft inkoken. Voeg de runderfond toe en kook het geheel verder in tot een lichtgebonden jus en zet apart.

Hak of vijzel het venkelzaad fijn. Was en snij de pompoen in niet te dikke parten (schillen is niet nodig) en verwijder de zaden en draden. Verdeel de parten op een bakplaat. Besprenkel met olie, zout, peper en venkelzaad.

Rooster de pompoen in circa 20 min gaar in de oven. Bereid de farotto & pompoen zoals staat aangegeven op de verpakking (als een risotto). Je kunt ook zelf risotto erbij maken volgens dit recept.

Frituur de salieblaadjes in een aantal seconden, in een laagje olie in een koekenpan knapperig. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Bak de biefstukken in een paar minuten rondom lekker bruin. Bestrooi met zout en peper, neem ze uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Braad de biefstukken in circa 8 minuten op een lagere temperatuur rosé in de oven.

Verwarm de rodewijn jus tegen de kook aan en serveer de hertenbiefstuk met de pompoenfarotto, salie en de jus.

Tip

De farrotto kun je prima van tevoren bereiden, evenals de gefrituurde salie en de rodewijnjus. De pompoen is echter het lekkerst als deze op het moment zelf geroosterd wordt. Je kunt de parten pompoen wel alvast klaar zetten op een bakplaat, bestrooid met zout, peper, venkelzaad en besprenkeld met olijfolie.

Op ZTRDG.NL vind je heerlijke recepten van seizoensgebonden en vaak biologische producten. Bestel met één klik een recept of doe je boodschappen direct vanuit je luie stoel. Knettervers (vandaag bezorgd is gisteren geoogst!) wordt alles bij je thuisbezorgd. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.