Culy Homemade: huisgemaakte kletskoppen

Kletskoppen: de naam alleen is al zo gezellig. Maar deze koekjes behoren ook nog eens tot de állerlekkerste koekjes die er zijn (ook al zijn er véél lekkere koekjes). Je maakt bovendien heel makkelijk zelf een koektrommel vol. Let maar op.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kneed alle ingrediënten snel door elkaar tot een bal. Dit gaat het beste in een keukenmachine. Verdeel de bal in stukken zodat je er balletjes van gelijke grootte van kunt rollen. Die moeten ongeveer net zo groot zijn als een euromunt.

Leg de balletjes naast elkaar op een bakplaat en houd er rekening mee dat ze enorm gaan uitlopen. Ze zullen dus veel ruimte nodig hebben. Plaats er ongeveer 6 per keer op een bakplaat, ver uit elkaar. Druk ze iets plat, zodat ze goed kunnen uitlopen.

Bak de koekjes 8 tot 10 minuten op 200 graden, tot ze goudbruin zijn.

Varieer-tip voor kletskoppen

Experimenteer de volgende keer eens met kruiden door je kletskoppen. Voeg bijvoorbeeld speculaaskruiden toe in plaats van (enkel) kaneel, of Chinees vijfkruidenpoeder.

kletskoppen

Voor 25 - 30 kletskoppen

  • 250 gram lichte basterdsuiker
  • 125 gram bloem
  • 125 gram boter
  • snuf zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 75 gram amandelen, gehakt
Reageer op artikel:
Culy Homemade: huisgemaakte kletskoppen
Sluiten