Redactie
Redactie Recepten 5 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Hertenbiefstuk met rode wijnsaus en aardappelpuree

Dit recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag: herfstige hertenbiefstuk met rode wijnsaus en aardappelpuree.

Verwarm de oven voor op 200 graden en pof de knoflook in de oven voor 10 minuten. Laat de hertenbiefstuk op kamertemperatuur komen.

Breng een pan met 1,5 liter water aan de kook. Schil ondertussen aardappels en snijd ze doormidden. Kook de aardappels in 12 minuten gaar.

Doe in de steelpan de wildfond en laat dit koken totdat het de helft is. Voeg de wijn toe en laat het verder inkoken.

Snijd de sjalotten met schil door het midden. Leg de sjalotten op een stuk aluminiumfolie en breng ze op smaak met peper en zout. Pak ze in in de aluminiumfolie en leg ze in de oven voor 20 minuten.

Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen fijn samen met de knoflook, melk en breng op smaak met peper en zout.

Breng de hertenbiefstuk op smaak met peper en een klein snufje zout. Wikkel de biefstuk in 2 plakken parmaham. Verhit een koekenpan met een klontje boter en een scheutje olijfolie. Bak de hertenbiefstuk aan beiden zijden voor 3 minuten bruin. Laat de hertenbiefstuk rusten in een stuk aluminiumfolie.

Was de champignons en bak ze in het vet van de hertenbiefstuk totdat ze gaar zijn. Verdeel de aardappelpuree over de borden. Snijd de hertenbiefstuk in reepjes en verdeel dit ook over de borden. Garneer met de rode wijnsaus en de champignons.

Afbeelding van hertenbiefstuk met rose wijnsaus, klassiekere voor kerst

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.