Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 30 mrt 2022
Leestijd: 1 minuut

Neptunia – Hendrick’s limited edition gin met Schotse kruiden

Liefhebbers van gin – en in het bijzonder van Hendrick’s Gin – opgelet: er is weer een nieuwe limited edition die je moet proeven. Hendrick’s Gin lanceert nu namelijk Neptunia: een gin met kruiden van de Schotse kust. Dat smaakt als je vertrouwde gin, maar dan een beetje zilt.

De basis van de nieuwe limited edition Neptunia gin van Hendrick’s is hetzelfde als altijd: met die kenmerkende essences van jeneverbes, komkommer en roos. Maar Master distiller Lesley Gracie plukte dit keer wat inspiratie uit de zee.

In de nieuwe gin vind je dan ook botanicals die Gracie vond aan de Schotse kust, met een vleugje citrus als finish. Dat maakt deze gin een tikkeltje zilt. En dat is bijzonder lekker in een gin-tonic of een andere cocktail op basis van gin (zoals het recept onderaan dit artikel). Wist je trouwens dat je ook je huis naar gin kan laten ruiken?!

Hendricks gin Neptunia fizz cocktail
Bron: Hendrick's

Een lekkere cocktail met gin: de Neptunia Fizz

Vanzelfsprekend gedijt Hendrick’s NEPTUNIA perfect met wat tonic en een schijfje komkommer. Maar wie een andere koers uit wil stippelen, probeert deze gin met zeebenen in de verfrissende NEPTUNIA Fizz.

Zo maak je ‘m:

Combineer alle ingrediënten (zie ingrediëntenlijst) in een glas. Garneer met een schijfje komkommer. En schip ahoy!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.