Zoetzure appelcrumble met amandelkorst

Culy 29 dec 2013 Dessertrecepten

Op de blog van Sarah stuitten we op dit leuke recept voor zoetzure appelcrumble met amandelkorst. Weer eens wat anders! 

Verwarm je oven voor op 200 graden en maak het deeg. Doe hiervoor het amandelschaafsel met de bloem, boter, vier eetlepels suiker en een mespuntje zout in een keukenmachine. Draai er een korrelig deeg van dat lijkt op broodkruim. Heb je geen keukenmachine? Wrijf dan de ingrediënten met je vingertoppen tot een kruimelige massa.

Zet het deeg in de koelkast. Doe de resterende ingrediënten in een pan en zet op een laag vuur. Roer af en toe, de appelschijfjes moeten niet stuk gaan, maar wel mooi zacht worden.

Verdeel de appelschijfjes over vier schaaltjes en strijk glad. Haal het deeg uit de koelkast en verdeel over de schaaltjes. Bak de crumbles in de hete oven tot de korst goudbruin en knapperig is. Dit duurt ongeveer vijftien minuten.

Voor 4 crumbles:

  • 100 gram amandelschaafsel
  • 4 eetlepels bloem
  • 50 gram koude boter in blokjes
  • 7 eetlepels suiker
  • 1 mespunt zout
  • 4 zure appels, geschild en in schijfjes
  • 6 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel kaneel
Reageer op artikel:
Zoetzure appelcrumble met amandelkorst
Sluiten