Hartige spiraalbroodjes met Parmezaan en Parmaham

Deze heerlijke spiraalbroodjes met Parmezaanse kaas en Parmaham vonden we op de culinaire blog Carolinesblog. Je kunt de broodjes zo eten óf nog lekkerder maken en garneren met wat rucola en extra Parmezaan. So good!

Verwarm je oven voor op 240 graden en maak het deeg. Doe alle ingrediënten hiervoor in de keukenmachine en kneed tien minuten tot een samenhangend deeg dat aan de zijkanten loslaat (je kunt natuurlijk ook met je handen kneden). Doe in een kom die je met zonnebloemolie lichtjes hebt ingevet. Zorg dat de gehele deegbal met een laagje olie bedekt is. Dek af en laat één uur rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is.

Meng in een kom de Parmezaanse kaas met de geroosterde pijnboompitten. Haal vervolgens het deeg uit de kom en leg het op een licht met bloem bestoven werkvlak. Laat afgedekt tien minuten rusten.

Druk het deeg voorzichtig met je vingertoppen uit tot een rechthoek van ongeveer 30 x 45 centimeter. Bestrijk met de olijfolie en verdeel de helft van de Parmezaanse kaas en pijnboompitten erover. Leg daar de plakjes Parmaham op en strooi de andere helft van het Parmezaan-pijnboompittenmengsel erover. Rol vanaf de lange kant het deeg op en druk de naad goed dicht.

Snijd de rol met een scherp gekarteld mes in twaalf plakjes en leg deze op hun kant op een bakplaat die je met bakpapier bekleed hebt. Dek ze af en laat nog 45 minuten tot bijna het dubbele volume rijzen.

Bak de broodjes in 12 – 15 minuten goudbruin. Bestrijk terwijl ze nog warm zijn met olijfolie en laat verder afkoelen op een rooster.