Redactie
Redactie Diner 2 jul 2013
Leestijd: 1 minuut

Klassieker in een vega jasje: pasta bolognese

Als je even geen kook-inspiratie hebt is spaghetti bolognese zo’n gerecht dat altijd goed is. Het gehakt hierin lijkt onmisbaar voor de volle smaak, maar niets is minder waar. Sarah van de leuke blog SarahaandeKook.nl laat met haar recept zien dat je ook zónder vlees (en zelfs zonder geraspte kaas!) een volwaardige pasta bolognese kunt maken. 

Bak de uien en knoflook op laag vuur ongeveer 10 minuten. Voeg de linzen toe en bak 2 minuten mee, draai het vuur hoog en blus het mengsel af met de rode wijn. Blijf roeren tot de wijn bijna helemaal is verdampt.

Voeg de tomaten, laurierblad, rode peper, sambal en de oregano toe. Breng aan de kook en blijf af en toe roeren tot er een dikke saus ontstaat. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en roer door de saus. Besprenkel met olijfolie en garneer met basilicum. Serveer direct met de geraspte kaas in een apart bakje.

Tip: liever een veganistische pasta? Laat de geraspte kaas dan weg en vervang eventueel door gistvlokken (verkrijgbaar bij biologische winkels).

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.