Redactie
Redactie Inspiratie 5 okt 2012
Leestijd: 2 minuten

Handig: ontbijt vooruit maken voor de hele week

We zijn constant op zoek naar de leukste recepten, hotspots, gadgets en inspiratie, alles om je culinaire leven een beetje op te fleuren, leuker en interessanter te maken. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, maar een gezonde basis schiet er vaak genoeg bij in.

Ochtenden zijn immers vaak gevuld met haast, honger en ongeduld, erg jammer want een gezond ontbijt kan zo veel positieve invloed hebben op de rest van je dag.

Om te voorkomen dat je met een lege maag van huis weggaat of onderweg een paar boterhammen met pindakaas naar binnen werkt, hebben we dé tip voor je: maak je ontbijt op zondag, en dan gelijk voor de hele week. Het is supersimpel en met dit recept krijg je ook alle essentiële granen en vitaminen binnen, en het is nog lekker ook!

Havermout is ontzettend gezond, zit vol met vezels, het is goedkoop en je kunt eindeloos variëren. Havermout koop je bij de meeste supermarkten.

Om te variëren kan je verschillende ingrediënten toevoegen, bijvoorbeeld melk of nog gezonder soya melk, kaneel en andere kruiden, gedroogd fruit, noten, jam en honing. Je kan het zo gek niet bedenken of het kan er in, als je gedroogd fruit gebruikt en het niet tijdens het koken toevoegt moet je wel even van tevoren wellen.

Doe de havermout met de melk naar smaak in een pan en breng aan de kook. Laat zachtjes borrelen en voeg eventueel al wat kaneel, honing of fruit toe. Zet het vuur uit en laat afkoelen. Verdeel het nu over verschillende bakjes, zet er twee (voor de komende twee dagen) in de koelkast en vries er een paar in (voor de rest van de week).

Als je de volgende ochtend wakker wordt, zet je je bakje in de magnetron of doe je de inhoud in een pannetje. Roer even door en warm het mengsel op. Garneer eventueel met extra fruit, noten of zaden.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.