Redactie
Redactie Inspiratie 2 okt 2012
Leestijd: 1 minuut

Caramelicious! Zelf caramelsnoepjes maken

Hier een heerlijk receptje van de leuke blog I Heart Nap Time van zelfgemaakte caramel.

De schrijfster van de blog maakte deze verrukkelijke caramels voor haar bruiloft en kregen zelfs weken erna te horen hoe lekker iedereen ze vond, veelbelovend dus! Pas wel goed op tijdens het maken van dit stukje hemel: het maken van de caramel kan vervelende brandwonden veroorzaken.

Vet een rechthoekige bakvorm in met boter. Doe in een grote sauspan de suiker samen met de siroop, zout en één portie van de room en zet het vuur aan. Breng het aan de kook terwijl je continu roert, pas op dat het niet aanbrandt!

caramelpan

Wanneer het mengsel kookt voeg je het tweede deel van de room toe. Blijf roeren en wanneer het voor een tweede keer kookt voeg je de koffiemelk toe. Doe de thermometer in het mengsel en zorg dat het 110 graden wordt, let wel op dat je blijft roeren. Wanneer het de gewenste temperatuur heeft, haal dan de pan van het vuur en voeg de vanille toe, mix goed.

Pas goed op, want nu begint het “gevaarlijke” deel. Giet het mengsel zo voorzichtig mogelijk in de ingevette vorm en laat het minstens 12 uur op kamertemperatuur staan.

caramelpoured

Snij de caramel in stukken en verpak ze in het cellofaanpapier en maak het snoepje af door er een mooi lintje om heen te strikken. Als je geen cellofaan kan vinden kan je ook wit of bruin bakpapier gebruiken.

Enjoy!

carmelspinkweb1-500x742

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.