Gamba’s met gegrilde paprika’s

Culy 7 okt 2012 Diner

Deze prikkers met gamba’s en gegrilde paprika is perfect als amuse, snack of voorgerecht.

Verhit in een pan de olie en bak hierin de garnalen met de uitgeperste knoflook. Houd 2 eetlepels witte wijn apart en voeg de rest toe aan de garnalen. Verhit de garnalen 2-3 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Laat de gegrilde paprika uitlekken en doe de helft ervan in een keukenmachine met de achtergehouden wijn, een paar blaadjes verse peterselie en de amandelen. Mix tot een egale, maar nog wel crunchy saus.

Rijg de overgebleven paprika aan de prikkers. Verdeel de saus over de borden. Leg er de garnalen en de paprikaprikkers op. Garneer met peterselie.

Dit recept is afkomstig uit het Saclà kookboek.

Voor 4 prikkers:

  • 8 reuzengarnalen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 125 ml droge witte wijn
  • 1 potje gegrilde paprika’s
  • 20 gram amandelen
  • Verse platte peterselie
  • 4 cocktailprikkers
Reageer op artikel:
Gamba’s met gegrilde paprika’s
Sluiten