Handig: granola invriezen!

Wij bij Culy zijn dol op granola; vooral de homemade variant. Maar wist je dat je granola ook goed kunt invriezen?

De truc is om de granola te verpakken in een luchtdicht bakje, liefst zo vol mogelijk (dus met zo weinig open stukjes in het bakje als mogelijk). Als je een vacuum apparaat hebt, nog beter! De granola is zo maximaal 3 maanden houdbaar in de vriezer. Laat het bakje of zakje een nachtje op het aanrecht en de volgende ochtend heb je een krakend lekkere granola.

1. Verwarm de oven voor op 200 ° C. Doe alle ingrediënten in een grote kom en hussel het met je vingertoppen, tot alles begint samen te klonteren.

2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en lepel het mengsel erop. Bak in de oven voor 15 minuten, tot goudbruin. Haal uit de oven, laat een beetje afkoelen, verbrokkel in stukjes en laat verder afkoelen. Serveer met yoghurt en een klein beetje poedersuiker.

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!