Echt Noord-Hollands: waddenzeegarnalen met runderrookvlees

Culy 18 apr 2013 Diner

Dit heerlijke recept voor waddenzeegarnalen met runder-rookvlees, afkomstig uit de Kop van Noord-Holland, staat in het boek Proef Noord-Holland.

Controleer de garnalen op schilletjes. Schil de komkommer en snijd hier brunoise van (kleine blokjes van 2 bij 2 bij 2 mm). Leg de komkommer in wat sushi-azijn met mirin. Meng de mayonaise met de crème fraîche tot een gladde massa.

Draai de peterselie met de olijfolie in een keukenmachine tot een gladde crème. Meng tweederde van de komkommer met de garnalen en breng op smaak met peper en zout.

Leg het runderrookvlees op vershoudfolie, leg hier de garnalen op en maak van het geheel een mooie rol. Snijd hier vier mooie porties van. Dresseer zoals op de foto.

Voorgerecht voor 4 personen:

  • 100 gram gepelde Waddenzeegarnalen
  • 30 gram runderrookvlees (dun gesneden)
  • Halve komkommer
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel crème fraiche
  • Bosje krulpeterselie
  • 100 ml olijfolie
  • 100 ml sushi-azijn
  • 1 eetlepe mirin
  • Peper en zout
  • Vershoudfolie
Reageer op artikel:
Echt Noord-Hollands: waddenzeegarnalen met runderrookvlees
Sluiten