Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 22 dec 2023
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: gigantische amandelcroissant van de bakplaat

Zelf croissants maken? Wij lieten ‘t altijd graag over aan de experts… Tot nu. Want wat als we je zeggen dat er ook een makkelijke methode bestaat, eentje waarmee je jezelf op een  gigantische, amandelcroissant trakteert? Die halve maan moet je dan even wegdenken, de smaak van dit plaatgebak is minstens even lekker als zo’n exemplaartje van de bakker.

Het principe is van zo’n gigantische amandelcroissant is eenvoudig: twee lagen bladerdeeg worden gevuld met een makkelijke, zelfgemaakte frangipane.

De smaken zijn daarmee bijna identiek aan die van je favoriete amandelcroissant, het maken ervan alleen stúkken simpeler. Het idee is afkomstig van NYT Cooking.

Waar kun je ronde en vierkante croissants kopen?

Gigantische amandelcroissants van de bakplaat
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Gigantische amandelcroissant van de bakplaat

  1. Verwarm de oven voor tot 220 graden. Leg het bladerdeeg op een ovenplaat en bak 10 minuten. Je wil dat het bladerdeeg mooi omhoog komt. Verlaag de temperatuur naar 175 graden en bak nog eens 20 tot 30 minuten. Haal het bladerdeeg uit de oven maar zet de oven niet uit.
  2. Maak de vulling door de suiker met de boter en het zout te mengen met een houten lepel. Voeg ook amandelmeel, ei, rum en amandelextract toe en roer goed tot een gladde pasta.
  3. Snijd het bladerdeeg voorzichtig doormidden alsof het een stokbrood is. Bedek de onderste helft met een laag frangipane en leg er de bovenste laag bladerdeeg bovenop.
  4. Smeer de rest van de pasta op de bovenste helft en bedek de amandelcroirssant met de amandelflakes en het zeezout.
  5. Bak nog eens 20 minuten in de warme oven. Bestrooi royaal met poedersuiker en snijd de amandelcroissant in acht rechthoekige stukken.
Gigantische amandelcroissant van de bakplaat
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer heerlijke baksels?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.