Gevulde kiprolletjes

Voer voor Vrienden: Het menuboek voor zorgeloze etentjes door Eva Posthuma de Boer is zojuist verschenen. Een heerlijk kookboek vol fijne recepten. Wij mogen alvast een lekker gerecht uit dit boek delen: gevulde kiprolletjes.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.

Vouw een kippendijfilet open, snijd de dikste kanten met een scherp mes nog iets verder open. Leg de filet tussen een stuk bakpapier, en sla er met de bodem van een zware pan op om de filet platter te maken. Dit gemep lijkt misschien bruut, maar de kip wordt er behalve goed vulbaar, ook nog eens malser van.

Snijd de bollen mozzarella elk in 6 plakjes.

Leg op één kant van de kippendijfilet (de breedste) een plakje rauwe ham, twee plakken mozzarella en twee blaadjes basilicum. Rol de filet op en zet vast met een prikker. Doe hetzelfde met de andere kippendijfilets.

Klop de eieren in een diep bord los. Meng de Parmezaanse kaas erdoor, en wat peper en zout. Doe in een ander bord de panko. Neem een kiprolletje, haal het door het ei, en dan door de panko, en leg voorzichtig in de ovenschaal.

Bak de kiprolletjes in ongeveer 35 minuten gaar en goudbruin.

Gevulde kiprolletjes
Fotografie Lieke Heijn & Pim Janswaard / Cameron studio – Styling Lieke Heijn – Foodstyling Yvonne Jimmink

Voer voor Vrienden: Het menuboek voor zorgeloze etentjes ligt nu in de (digitale) boekwinkel voor € 24,99.

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!