Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 11 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: 5x gevulde dadels voor de Ramadan

Ramadan Mubarak! Dadels zijn onmisbaar tijdens de maand van de Ramadan. Zo ook gevulde dadels, die we hier in 5 varianten maken. Lekker om het vasten mee te verbreken, of om te schenken als cadeau.

Ieder recept van deze gevulde dadels is gemakkelijk te bereiden en dat kun je ook goed een paar dagen van tevoren doen. Dit maakt het recept ideaal voor Iftar, dat is de eerste maaltijd na zonsondergang tijdens de Ramadan. Ook zijn deze zoete dadels een ideaal geschenk om te geven of om uit te delen als traktatie tijdens een feestje.

Eten tijdens de Ramadan: wanneer en wat wordt er wereldwijd gegeten?

Dadels kun je op talloze manieren vullen. Daarom hebben we 5 makkelijke variaties bedacht, de een zoeter dan de ander. Denk aan vullingen als, lotuskoekjes, roomkaas en natuurlijk noten. Hiermee kun je ook zelf variëren. Verruil bijvoorbeeld de walnoten voor amandelen, en kies voor pindakaas in plaats van amandelpasta.

Gevulde dadels voor de Ramadan
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

5x gevulde dadels maken

1. Dadels met lotuskoekjesvulling

  1. Vul iedere dadel met 1/8 theelepel speculoos.
  2. Leg de gevulde dadels op een bord en druppel daarna de gesmolten chocolade over de helft van de dadels.
  3. Bestrooi – terwijl de chocolade nog gesmolten is – de verkruimelde lotuskoekjes over de dadels. Zet de dadels opzij en laat de chocolade afkoelen.

2. Gevulde dadels met kokos

  1. Vul iedere dadel met 1/8 theelepel notenpasta naar keuze.
  2. Bestrooi een bord met kokosrasp en dip vervolgens de gevulde dadel met notenpasta in de kokosrasp. Druk goed aan.

3. Gevulde dadels met noten

  • Vul de dadels met 1/8 theelepel marsepein.
  • Leg de fijngehakte noten op een bord en druk vervolgens de dadels goed in de noten, zodat ze blijven plakken aan het marsepein.
  • Bestrooi eventueel met rozenblaadjes.

4. Dadels met walnoten en sinaasappelvulling

  • Meng de gehakte walnoten met sinaasappelrasp en eventueel een theelepel oranjebloesemwater in een kom.
  • Meng in een andere kom voorzichtig marsepein met de rest van het oranjebloesemwater indien je dat gebruikt.
  • Vul de dadels met de marsepein. Druk vervolgens de walnoten-sinaasappeltopping erop.

5. Gevulde dadels met roomkaas

  1. Meng de roomkaas met rozenwater, deze stap is optioneel. Vul de dadels vervolgens met de roomkaas.
  2. Bestrooi de gevulde dadels met fijngehakte walnoten en rozenblaadjes.

Nog meer lekkere recepten met dadels die je wil proberen:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.