Geurig rozemarijnbrood met knoflookolie

Culy 28 dec 2013 Recepten

Dit recept voor een geurig rozemarijnbrood met knoflookolie (lekker vegetarisch borrelhapje!) komt uit het kookboekje Heerlijk met Olijfolie (€9,95) met de olijfolie van het merk LA Organic.

Strooi het zout in een kom. Zeef er de bloem boven. Maak een kuiltje en strooi er de gist in. Voeg de LA Organic Cuisine olijfolie en 275 ml handwarm water toe. Kneed in de keukenmachine of met de mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Voeg tijdens het kneden de rozemarijn toe. Vorm een bal van het deeg en laat afgedekt onder een schone theedoek op kamertemperatuur 45 minuten rijzen.

cuisine_2

Druk het deeg plat en vorm er een brood van. Leg het brood op de bakplaat en maak enkele insneden in de bovenkant van het brood. Laat het brood nogmaals 45 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het rozemarijnbrood in de voorver- warmde oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar. Laat het brood op een rooster afkoelen.

Rasp de hele knoflookteen op een schaaltje. Schenk er een beetje LA Organic ORO Intenso olijfolie bij. Serveer sneetjes brood met de verse knoflookolie en het zout om te dippen.

Tip
Om te controleren of het brood gaar is, klop je op de onderkant: klinkt het brood hol dan is het brood gaar, een dof geluid vraagt om nog zo’n 5 extra bakminuten.

Schermafbeelding 2013-12-16 om 14.09.24

  • 2 theelepels zout
  • 500 gram bloem
  • 1 zakje (7 gram) gedroogde gist
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 4 eetlepels rozemarijn, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, gepeld
  • extra vergine olijfolie, om te dippen
  • fleur de sel, voor erbij
  • Extra nodig: keukenmachine of mixer met deeghaken, bakplaat, schaaltje
Reageer op artikel:
Geurig rozemarijnbrood met knoflookolie
Sluiten