Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 3 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Gemberkip uit de pan van Donna Hay (het ideale eenpansgerecht)

Traybakes en eenpansgerechten zijn niet alleen erg praktisch en makkelijk, ze hebben ook iets magisch. Door de ingrediënten samen te laten pruttelen en sudderen, worden ze méér dan de som van de delen. Dat is de filosofie waar Donna Hay haar nieuwste kookboek omheen heeft bedacht: One Pan Perfect. Deze gemberkip uit de pan is dat type eenpansgerecht dat we nog héél vaak gaan maken.

Met ‘One Pan Perfect’ laat Donna Hay je dromen in vervulling gaan. Van een doordeweekse maaltijd tot een onvergetelijke weekendklassieker: in haar nieuwste kookboek blinkt het Australische icoon uit in eenvoudige eenpansgerechten met spectaculaire presentatie.

Naast de vele recepten vind je handige tips, tricks én QR codes voor eventuele live support van Donna herself. Want minimale moeite en maxime smaak; dat willen we toch allemaal?

Donna: “Dit doordeweekse eenpansgerecht is geïnspireerd op de klassieke kip hainan en heeft al het troostrijke en alle geurige smaken die het origineel ook heeft en waar we zo van houden.”

Gemberkip uit de pan
Bron: One Pan Perfect

Gemberkip uit de pan

Zet een grote pan op matig vuur. Voeg de olie, knoflook, chilipeper, gember, lente-ui en rijst toe en bak al roerend 4 minuten, tot de rijst een beetje geroosterd is.

Roer de bouillon, het water en de sojasaus erdoor. Leg de kip op de rijst en breng de bouillon aan de kook. Leg er een goed passend deksel op en draai het vuur matig laag. Kook 20 minuten en haal dan de pan van het vuur.

Werk snel zodat de hitte niet ontsnapt: til voorzichtig het deksel van de pan en strooi de peultjes over de kip en rijst. Leg het deksel weer op de pan en laat 10 minuten staan.

Dien op met sojasaus, groene chilipeper, korianderblaadjes en fijngeraspte gember.

Tip!

Kook je ook voor jonge kinderen? Maak deze gezonde familiemaaltijd dan zonder de chilipeper.

One Pan Perfect van Donna Hay cover

> One Pan Perfect van Donna Hay (Uitgeverij Spectrum) is (online) te koop voor € 32,99,-

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.