Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 24 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Gemarineerde coquilles met kokosroom, tomaat en basilicum

Er komen wel eens van die kookboeken voorbij waarbij het kiezen van een favoriet recept een onmogelijke opgave is. In Eat This Fish, het nieuwste kookboek van de getalenteerde broers Hendrik en Kamiel (de Blendbrothers), is dat een understatement. Daarom hebben we er een paar voor je uitgekozen. Dit gerecht vinden we een briljante combinatie tussen pure luxe en verrassend makkelijk: gemarineerde coquilles met kokosroom, tomaat en basilicum. 

Zoals de broers in de inleiding beloven, komen er tallozen visrecepten aan bod die allereerst stuk voor stuk eenvoudig te bereiden zijn. Wij gaan er dan ook erg goed op dat de recepten worden ingedeeld per bereidingstijd. Nóg iets waar we achterstaan (excuseer ons enthousiasme): Hendrik en Kamiel adviseren om een vis te kiezen die bij het seizoen past.

Deze gemarineerde coquilles vallen trouwens in de categorie ‘in between‘. Dat slaat op de bereidingstijd die tussen de 20 en de 35 minuten ligt. En als je ziet hoe indrukwekkend ‘t gerecht is dat je daarvoor krijgt, dan weet je dat dat een héél goeie deal is.

gemarineerde coquilles met kokosroom, tomaat en basilicum
Bron: Eat This Fish

Gemarineerde coquilles, kokosroom, tomaat, basilicum

Open de coquillesschelpen voorzichtig met een mes langs de vlakke zijde van de schelp. Klik de schelp vervolgens open en haal met behulp van een lepel de noot (coquille) eruit door deze tussen de sluitspier en het oranje gedeelte te steken. Spoel de noten goed onder stromend water en dep droog. Snijd de coquilles in tweeën.

Meng de kokosmelk met de vissaus, de sushiazijn, het citroensap, de rode pepers, de tomaat en de limoenblaadjes en laat 1 uur staan op kamertemperatuur.

Mix de basilicum, de spinazie en de druivenpitolie in een blender gedurende 2 minuten (4 minuten op 60 °C in geval van een thermomix). Breng over in een kookpot en verwarm tot het begint de scheiden. Zeef door een doek en bewaar koud.

Leg de coquilles in de kokossaus en serveer. Werk af met de basilicumolie, de paarse basilicum, een Oost Indische kersbloem en korianderblaadjes.

> Eat this Fish van Blendbrothers (Lannoo) is (online) te koop voor € 25,99

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.