Redactie
Redactie Dessertrecepten 5 mei 2014
Leestijd: 1 minuut

Heerlijk voor tijdens een filmavond: zelfgemaakt popcorn-ijs

Ooit gehoord van popcorn-ijs? Wij ook niet, en dat maakt dit recept van lezeres Anna nu net zo interessant. Superleuk (en lekker natuurlijk) voor als je een film kijkt op de bank. 

Doe de melk samen met de popcorn in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat even trekken. Klop ondertussen in een kom de eidooiers samen met de suiker luchtig en voeg al roerend een flinke scheut van de warme melk toe. Meng goed.

Zeef de melk en deze samen me de dooiers terug in de pan. Breng opnieuw aan de kook en laat een beetje indikken. Laat het geheel afkoelen, roer de room erdoor en giet in een ijsmachine. Draai tot je ijs de voor jou perfecte consistentie heeft.

Geen ijsmachine in huis? Giet het mengsel dan in een plastic bak. Zet deze in de vriezer en roer elk (half) uur door, zodat je de vorming van grote ijskristallen voorkomt. 

Bron: Van Anna

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.