Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 26 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: knapperige spruitjes in de airfryer met kerriemayonaise (geniale snack)

Wist je dat gefrituurde spruitjes uit de airfryer ultiem licht en knapperig zijn? En bovendien klaar in een mum van tijd. Lekker als bijgerecht, maar ook superlekker als borrelhapje bij een glas bier of wijn. Helemaal met deze kerriemayonaise.

Alles dat in de frituur gaat, is eigenlijk lekker. Maar we voelen ons altijd alsof we een geheime code hebben gekraakt als we weer een lekkere snack op basis van groente hebben ontdekt. Wél de vezels en vitaminen en toch die verslavende charme van bruin fruit. Je begrijpt dat we een eurekamoment beleefden van deze spruitjes in de airfryer.

Hoe lang je spruitjes in de airfryer moet frituren, hangt af van de grootte van de spruiten én hoeveel je er tegelijk frituurt. Houd ongeveer 6 tot 10 minuten aan voor kleine spruitjes en haal er tussentijds eentje uit. Test met een mesje of ‘ie goed gaar is en check of ‘ie er lekker knapperig en bruin uitziet.

Schrik trouwens niet van de donkere blaadjes aan de spruitjes: die zijn júíst lekker en knapperig (zolang ze niet verbrand zijn, uiteraard).

Spruitjes uit de airfryer met kerrie-mayonaise
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Knapperige spruitjes in de airfryer

  1. Verwarm de airfryer voor op 200 graden.
  2. Maak de spruitjes schoon en haal een stukje van de onderkant af. Hussel ze met de olijfolie en wat peper en zout. Tip: dat gaat heel handig in een afsluitbaar zakje.
  3. Doe de spruitjes in de airfryer en zorg dat ze in een egale laag in het mandje liggen. Heb je veel spruiten? Bak ze dan liever in twee keer.
  4. Frituur de spruitjes 6 tot 10 minuten in de airfryer, afhankelijk van de grootte van de spruiten en de hoeveelheid. Zodra ze knapperig en gaar zijn, schep je ze over in een schaal. Garneer met het Maldon zeezout.
  5. Meng de mayonaise met de kerrie en serveer.

Meer recepten met spruitjes:

Gefrituurde spruitjes uit de airfryer
Nancy van Batenburg voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.