Gedroogde vijgenkoekjes van de Couscousbar Amsterdam

Bij Couscousbar in Amsterdam-Oost haal je de allerlekkerste couscous en nog veel meer Arabisch streetfood. Nadia Zerouali (culinair schrijfster) en  Samira Dahmani (onderneemster) openden de Culy-hotspot ongeveer een jaar geleden en brachten onlangs een kookboek uit met de lekkerste gerechten uit hun keuken.

Wij mogen alvast een lekker recept uit het boek met je delen, voor gedroogde vijgenkoekjes. Heerlijk bij een kopje (traditionele) Marokkaanse thee!

Vijgenkoekjes recept

Gedroogde vijgenkoekjes

Verwarm de zonnebloemolie met de roomboter tot de boter is gesmolten. Laat afkoelen. Klop met een handmixer de fijne suiker romig met de eieren. Voeg beetje bij beetje de boterolie toe.

Spatel beetje bij beetje bloem, bakpoeder en zout erdoor tot een zacht samenhangend deeg. Laat het deeg afgedekt een uurtje rusten.

Verhit de oven tot 180 °C.

Stoom de vijgen zacht in de couscouspan, stoomoven of -mandje. Pureer ze fijn met de dadelsiroop en eventueel een snufje kaneel of anijszaad.

Rol het deeg op een bebloemd werkblad uit tot een lap van circa 0,5 centimeter dik. Steek hier met een vorm kleine rondjes uit.

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en laat in het midden van de oven in circa 10 minuten goudbruin bakken.

Laat de koekjes op de bakplaat afkoelen en stevig worden.

Schep een kleine lepel van de vijgenvulling tussen twee koekjes en druk aan. Wentel de koekjes door de poedersuiker. Bewaar in een goed afsluitbare trommel.

Couscous boek van Nadia Zerouali en Samira Dahmani

Couscous – de lekkerste gerechten uit de Couscousbar – van Nadia Zerouali en Samira Dahmani (uitgeverij Nijgh & Van Ditmar) ligt nú in de (digitale) boekhandel voor € 20,99 euro.  

Meer lekkere gerechten uit de Marokkaanse keuken:

Reageer op artikel:
Gedroogde vijgenkoekjes van de Couscousbar Amsterdam
Sluiten