Culy Homemade: ricotta uit de oven met spekjes en honing

Originele borrelhapjes bedenken kan nog wel ‘ns een opgave zijn. Gelukkig heb je met dit recept een goed gerecht om aan je vaste repertoire toe te voegen. Gebakken ricotta met spekjes, honing en rozemarijn zijn zo’n typische combinatie die iedereen lekker vindt.

Tip: serveer de gebakken ricotta met uit flatbread gesneden driehoekjes. De flatbreads van SOUQ zijn bijvoorbeeld heerlijk.

> Meer hapjes voor kerst? Dit vind je nog meer simpele hapjes voor kerst die snel klaar zijn

gebakken ricotta met spekjes en honing
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Gebakken ricotta met spekjes en honing

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Stort de ricotta uit in een ovenbestendige schaal en strijk hem met een spatel min of meer glad. Schenk er een beetje olijfolie met citroen overheen, druppel er een beetje vloeibare honing over en kruid af met zout en peper.

Bak de ricotta gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven (of tot de randjes lichtjes bruin kleuren).

Bak ondertussen de spekjes samen met de rozemarijn in een laagje olijfolie in een pan tot ze allebei crispy zijn.

Haal het bord uit de oven en verdeel de spekjes erover. Werk af met de citroenrasp.

Serveer met flatbread of met driehoekjes van gegrild zuurdesembrood.

gebakken ricotta met spekjes en honing
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer hapjes voor kerst?

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Culy Homemade: ricotta uit de oven met spekjes en honing
Sluiten