Redactie
Redactie Recepten 22 dec 2020
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: garnalencocktail met een frisse twist

Een garnalencocktail passé? Niet als je er een frisse, moderne twist aangeeft. Deze variant is ons favoriete voorgerecht voor bij elk diner en kan ook heel goed (of misschien wel juist) in de zomer en de lente. Zet je de garnalencocktail met kerst op tafel? Slim, want je hebt het voorgerechtje in een mum van tijd gemaakt én je kan het ook nog ‘s van tevoren klaarmaken. 

Liever iets anders maken met garnalen? Dat kan natuurlijk ook. Garnalen zijn heel veelzijdig en kan je op allerlei manieren bereiden. Ook lekker: marineer de garnalen in een frisse saus!

garnalencocktail
Bron: Culy.nl

Handig: Koken met garnalen: dit zijn onze do’s en don’ts

Zo maak je de garnalencocktail

Snijd de avocado in blokjes. Haal de schil van de grapefruit en snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit in partjes. Je kunt het sap opvangen en door de garnalencocktail doen, deze wordt dan wel een stuk natter.

Meng de garnalen met de mayonaise, het limoensap, de blokjes avocado, de partjes grapefruit en breng op smaak met peper & zout. Je kunt het grapefruitsap er dus ook nog bij doen; als je een stevigere garnalencocktail wilt, kun je dit eruit laten.

Serveer in een mooi glas en geniet!

Oh, en over voorgerechten in een glaasje gesproken; wij zijn ook helemaal gek op deze sushi in een glaasje. Het ziet er niet alleen geweldig uit, je serveert ook ‘s een keer net even iets anders dan de standaard voorgerechten in glaasjes.

Meer recepten met garnalen:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.