Culy
Culy Diner 1 juli 2014

Heerlijk Amerikaans: de fruit cobbler. Zo maak je ‘m zelf

Echt Amerikaans: fruit cobbler, een nagerecht gemaakt van warm fruit met een krokant, biscuit-achtig korstje. Het lijkt een beetje op onze crumble, die we in Nederland vaak met appels maken, maar dan toch anders.

Een Amerikaanse cobbler heeft bijvoorbeeld geen bodem en bevat slagroom in de topping. En hij is super simpel te maken! Je vult een schaal met je favoriete fruit en topt het geheel af met een knapperig korstje. Heerlijk met een bolletje ijs of een dot slagroom.

Dit recept komt van Martha Stewart, want wie zou je anders moeten raadplegen voor een klassiek Amerikaans recept?

Stock

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Begin met de vulling: meng daarvoor alle ingrediënten samen en giet deze in de bakvorm of ovenschaal.

Maak nu de topping. Doe de bloem in een grote mengkom en roer met een lepel het bakpoeder, suiker en zout erdoorheen. Doe de kleine blokjes koude boter erin en werk goed door, dit gaat het beste met je handen of een vork. Voeg nu de room toe en ‘roer’ met een vork totdat alle room is opgenomen. Je moet nu een soort brokkelig deegje hebben.

Je kunt het deeg in kleine stukjes over de vulling in de schaal doen voor een rustiek effect. Je kunt ook het geheel nog even doorkneden op een schoon aanrechtblad, deze lichtjes uitrollen tot een lange plak (in de vorm van de bakvorm) en deze over de vulling draperen.

Bestrijk de bovenkant van het deeg nog met wat slagroom (een siliconen bakkwastje is hier handig voor).

Bak de cobbler in de voorverwarmde oven totdat de vulling bubbelt en de korst goudbruin en gaar is. Dit duurt ongeveer 1 uur. Wordt de bovenkant te snel bruin, span dan wat aluminiumfolie over de bakvorm. Laat uit de oven nog een halfuurtje afkoelen en serveer dan – uiteraard met een dikke dot slagroom of een bol roomijs.

Stock

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Heerlijk Amerikaans: de fruit cobbler. Zo maak je ‘m zelf
Sluiten