Redactie
Redactie Dessertrecepten 21 aug 2013
Leestijd: 1 minuut

Crumble met perziken en amandelen

Een heerlijk zomers dessert van de blog Goddelijke Huisvrouw. Kan niet misgaan, toch?  

“Dat rijpe zomerfruit schreeuwt om een eenvoudig maar heerlijk toetje voor een zwoele zomeravond in de tuin. Hoewel een crumble misschien niet zo zomers aandoet, is deze heerlijk friszoet door de verse perziken. Je kunt ook nectarines gebruiken, of een combinatie van ander rijp zomerfruit. Het recept komt uit Leith’s Baking Bible.”

Maak eerst de topping, dit kan je ook een paar uur van tevoren doen. Zeef de bloem met het zout en voeg blokjes boter toe. Wrijf de boter met je vingertoppen door het droge mengsel zodat het de structuur van fijn broodkruim krijgt. Voeg de suiker, amandelen en essence toe.

Mix het mengsel goed tot je stukjes krijgt. Zet met plastic folie afgedekt in de koelkast om af te koelen.

Verwarm je oven voor op 190 graden en schil de perziken. Meng ze met de suiker, maïsmeel en naar smaak kaneel of all spice. Doe het perzikenmengsel in een lage ovenschaal en bekleed met de topping. Garneer met geschaafde amandelen en bak 35-40 minuten in de oven tot de crumble mooi goudbruin is.

Serveer eventueel met vanille ijs.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.