Israëlische couscoussalade met venkel, granaatappel en hazelnoten

Culy 30 jun 2014 Diner

Deze couscoussalade van Renée Kemps maak je met Israëlische couscous, verse venkel, granaatappelpitjes en hazelnoten. Een lust voor het oog en super smaakvol. Ook leuk om te serveren tijdens een feestje. 

* Israëlische couscous wordt ook wel parelcouscous genoemd en is verkrijgbaar bij sommige supermarkten en Midden-Oosterse speciaalzaakjes. 

Pel van tevoren een granaatappel. Geen idee hoe? Bekijk dan onderstaande video waarin Culy’s Liselotte je het stap voor stap laat zien.

Kook de couscous in het water al dente. Snijd de venkel en ui in smalle plakjes, en bak ze met een eetlepel olie vijf minuten in een koekenpan. Voeg twee eetlepels azijn en één eetlepel honing toe. Laat zacht worden.

Meng de rest van de olie, azijn en honing. Voeg hier het citroensap, zout, peper en chili vlokken aan toe.

Meng alle ingrediënten met elkaar en maak af met het groen van de venkel en een partje citroen. Eet smakelijk!

couscousfennelsalad3-682x1024

Voor 4 personen:

  • 300 gram Israëlische couscous*
  • 1 liter water
  • 2 venkels
  • 1 grote witte ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels witte-wijnazijn
  • 3 eetlepels honing
  • Sap van 1 citroen
  • Zout en peper
  • Chili vlokken
  • 200 gram granaatappelpitjes
  • 50 gram hazelnoten, geroosterd
Reageer op artikel:
Israëlische couscoussalade met venkel, granaatappel en hazelnoten
Sluiten