Carrot cake met roomkaas frosting

Deze carrot cake van Renée Kemps steelt gegarandeerd de show tijdens een feestje of diner. 

Dit recept is voldoende voor 2 carrot cakes, of één grote met twee lagen. 

Verwarm je oven voor op 180 graden.  Meng de bloem met het bakpoeder, kaneel, nootmuskaat en suiker in een kom. Meng in een andere kom de olie met de eieren en vanille en klop tot een luchtig mengsel. Voeg bij elkaar en mix.

Roer de wortel, rozijnen en noten door het beslag en giet het mengsel in twee springvormen (of wissel af). Bak voor 40 minuten, tot goudbruin en volledig gebakken (test met satéprikker). Laat volledig afkoelen.

Voor de frosting: klop de boter en roomkaas tot een glad mengsel. Voeg de poedersuiker en het citroensap toe en roer goed door.

Verdeel de frosting over beide cakes apart of plaats een cake boven op de andere met een laag frosting er tussen in (en eventueel boven op). Decoreer met de noten en serveer.

CarrotCake2