Carrot cake met roomkaas frosting

Culy 28 mei 2015 Dessertrecepten

Deze carrot cake van Renée Kemps steelt gegarandeerd de show tijdens een feestje of diner. 

Dit recept is voldoende voor 2 carrot cakes, of één grote met twee lagen. 

[STAP stap=”1″]

Verwarm je oven voor op 180 graden.  Meng de bloem met het bakpoeder, kaneel, nootmuskaat en suiker in een kom. Meng in een andere kom de olie met de eieren en vanille en klop tot een luchtig mengsel. Voeg bij elkaar en mix.

[STAP stap=”1″]

Roer de wortel, rozijnen en noten door het beslag en giet het mengsel in twee springvormen (of wissel af). Bak voor 40 minuten, tot goudbruin en volledig gebakken (test met satéprikker). Laat volledig afkoelen.

[STAP stap=”2″]

Voor de frosting: klop de boter en roomkaas tot een glad mengsel. Voeg de poedersuiker en het citroensap toe en roer goed door.

[STAP stap=”3″]

Verdeel de frosting over beide cakes apart of plaats een cake boven op de andere met een laag frosting er tussen in (en eventueel boven op). Decoreer met de noten en serveer.

CarrotCake2

Voor de carrot cakes:

  • 300 gram bloem
  • 1,5 eetlepel bakpoeder
  • 1,5 eetlepel kaneel
  • ¼ theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel vanille extract
  • 265 gram donkerbruine suiker
  • 4 eieren
  • 250 ml zonnebloemolie
  • 360 gram wortelen, geraspt
  • 100 gram rozijnen, geweld
  • 50 gram walnoten + extra ter decoratie
  • 50 gram pecannoten + extra ter decoratie

Voor de frosting:

  • 100 gram ongezouten boter
  • 400 gram roomkaas
  • 300 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels citroensap
Reageer op artikel:
Carrot cake met roomkaas frosting
Sluiten