Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 9 nov 2019
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: frisse salade met bietjes en burrata

Bietjes zijn zo mooi – zeker als je ook de roze en gele chioggia biet kunt vinden – dat we altijd staan te popelen om er wat mee te gaan maken. In deze frisse salade (lekker als lunch of als bijgerecht!) staan ze in de spotlights. Met lekkere romige burrata in de bijrol.

Kun je alleen rode bieten krijgen, dan is dat natuurlijk ook prima. Gebruik er dan vier, waarvan je er twee achterhoudt om rauw te gebruiken.

chioggia bieten / mandoline recepten

Salade met bietjes en burrata

Verwarm eerst de oven voor op 220 graden. Schil ondertussen de rode bieten, snijd ze in partjes en hussel ze door de balsamico en een eetlepel olijfolie. Bestrooi met zout en peper en rooster ze 20 minuten in de oven, tot ze zacht zijn.

Snijd de overige bietjes in heel dunne plakjes, met een mandoline of een koksmes. Leg ze ongeveer een half uurtje in een schaaltje met het sap van 1 sinaasappel. Snijd de andere sinaasappel in partjes.

Maak nu de dressing. Dat gaat het beste door alle ingrediënten in een potje met schroefdeksel te doen en hard te schudden.

Schik op een bord de rucola, bieten, stukjes burrata, partjes sinaasappel en pompoenpitten. Sprenkel er wat van de dressing overheen en val aan.

Meer lekkere recepten met bietjes:

bietjes en burrata salade

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.