Redactie
Redactie Dessertrecepten 5 jan 2014
Leestijd: 2 minuten

Ferrero Rocher taart

Een geweldig recept van foodblogger Noor voor een adembenemende Ferrero Rocher taart. Wat een beauty!

Begin met het voorverwarmen van de oven op 175 graden. Beboter het bakblik goed in. Roer in een aparte kom de hazelnoten, zelfrijzend bakmeel en cacao door elkaar. Klop daarna de eieren op hoge snelheid door elkaar. Voeg langzaam, aan de eieren, de suiker toe. Klop het beslag in totaal 5 minuten. Sla er dan voorzichtig met een spatel, in delen, de andere ingrediënten erdoorheen (de hazelnoten, bakmeel en cacao). Probeer het zo luchtig mogelijk te houden. Schep het over in het bakblik en bak het in ongeveer 50 minuten gaar. Als je er een saté prikker in prikt, moet hij er schoon uit komen, dan is hij gaar.

Laat de cake 5 minuutjes in de vorm zitten. Haal daarna de buiten ring er vanaf en laat verder afkoelen op een rooster. Als hij afgekoeld is, snijd hem dan 2 keer door midden zodat er 3 gelijke plakken ontstaan. Verkruimel de Vegter’s rolletjes*, op eentje na. Dit kun je doen door de rolletjes in een afsluitbaar zakje te doen en deze met een deegroller fijngemalen te slaan. Het moet geen poeder worden, maar kleinere stukjes.

Smelt dan de chocolade repen au bain-marie (een grote pan met heet water, waar je een kleinere pan in zet met de chocolade, zodat het smelt). Laat het geleidelijk een beetje afkoelen. Roer er dan de boter op kamertemperatuur en de Nutella door. De crème is nu klaar om te gebruiken.

Leg de onderste cakelaag op een bord/schaal. Giet hier een beetje van de crème op de bovenkant. Strooi er dan een grote hand met gebroken wafeltjes over heen, zodat alles bedekt is. Leg de 2e cakelaag er op en doe precies het zelfde. Dan de 3e cakelaag er als laatst boven op. Giet de rest van de crème over de taart. Smeer het goed uit over de zijkanten zodat heel de taart helemaal bedekt is. Leg boven op in een cirkeltje de 8 (uitgepakte) Ferrero Rocher balletjes. En in het midden het overgebleven rolletje, eventueel door tweeën gebroken. Bestrijk de zijkanten van de taart met de hazelnoten. Mijn broer had een goeie manier gevonden om dit te doen; gewoon er tegen aan gooien! Laat de crème uitharden in de koelkast.

ferrero-1

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.