Gestoomde makreel met courgetti en tomaatjes

Culy 5 jan 2014 Diner

Pascale Naessens is de best verkopende culinaire schrijfster van Vlaanderen en dat is niet voor niets: haar boeken draaien om gezond eten, met heerlijke recepten die makkelijk te bereiden zijn.

 

Was de courgettes goed en snijd er slierten van met een speciale dunschiller (gebruik een dunschiller met tandjes, zo eenvoudig en snel). Je zult merken dat als je op de zaadlijsten komt het niet meer lukt om er slierten af te snijden. De zaadlijsten gooi je weg of kun je gebruiken voor in een groentesoep. Was de citroen goed en snijd dunne plakjes van de schil. Probeer enkel het geel af te snijden, zonder het wit, want dat is bitter. Snijd de gele schil in dunne sliertjes. Pers de citroen uit.

Giet een flinke scheut olijfolie en het sap van de citroen bij de courgettes en kruid met een beetje zout en flink wat zwarte peper. Voeg er ook de gehalveerde tomaatjes aan toe. Snijd de makreel in plakjes en serveer op de groenten, werk af met de sliertjes citroenschil.

Puur genieten 2 is te koop bij de (digitale) boekhandel voor € 24,99.

Voor 2 personen:

  • 2 gestoomde of gerookte makreelfilets
  • 2 courgettes
  • 15 kleine tomaatjes
  • 1 citroen
Reageer op artikel:
Gestoomde makreel met courgetti en tomaatjes
Sluiten