Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 22 jul 2017
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: fajitas met kip uit de oven

Dit is een tof gerecht als je veel eters over de vloer hebt: fajitas met kip uit de oven! Supermakkelijk, lekker en gezond. Je beste vriend bij dit recept is een braadslede met rooster.

Waarom die braadslede – mét rooster? Die zorgt ervoor dat de kip en paprika’s sappig blijven. Een slimme truc van blogger Nom Nom Paleo: doordat je ze op het rooster plaatst, liggen ze niet in hun eigen vocht. Als je ze gewoon in een braadslede of ovenschaal zou leggen, komt er veel vocht vrij, met als gevolg dat ze gaan koken. En dat wil je niet.

Het werkt het beste op een rooster met ruitjes. Heb je nou – net als wij – alleen een rooster met een horizontaal raster? Pak het dan in met wat aluminiumfolie waar je (veel!) gaatjes in prikt. Zo kan het vocht weglopen, maar vallen de reepjes niet tussen het rooster in de schaal.

Zo maak je de fajitas

Verwarm de oven voor op 230 graden. Meng alle ingrediënten voor de dressing in en grote kom. Hussel de kip, paprika en uien erdoorheen.

Spreid de kipreepjes, paprika en uien uit over het rooster van de braadslede. Zorg dat ze niet teveel op elkaar liggen.

Schuif ze ongeveer tien minuten in de loeihete oven. Hussel alles eventjes en draai de braadslede om. Zet de oven dan op de grillstand en laat ze nog 5 tot 10 minuten grillen voor een kleurtje.

Serveer de kip en groenten met tortilla’s, limoen, wat koriander en bijvoorbeeld een lekkere limoenmayonaise of guacamole. En vergeet de hot sauce niet!

fajita's met kip

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.