Redactie
Redactie Recepten 20 jul 2017
Leestijd: 2 minuten

Mosselen in tomatensaus

Een keer iets anders dan mosselen gekookt in bier of wijn: deze mediterrane mosselen in tomatensaus! We kregen dit recept van Bart van Olphen, die nu ook Zeeuwse mosselen in zijn Fish Tales-assortiment heeft.

Doe de olijfolie in de pan en voeg de ui, rode peper en knoflook toe. Zet dit alles goed aan, maar zorg ervoor dat de ingrediënten niet bruin worden. Roer gedurende 3 minuten goed door met de pollepel.

Voeg nu de tijm, oregano, laurier, cayennepeper en gepelde tomaten toe en laat alles op zacht vuur zo’n 4 minuten sudderen. Breng op smaak met een beetje zout. Blijf zo nu en dan roeren, zodat alle ingrediënten goed samenkomen. Blus dit geheel af met de witte wijn. Zodra alles gaat koken, voeg je de mosselen toe.

Mocht de saus iets te dik zijn, voeg dan wat water toe. Doe het deksel op de pan en schep na elke minuut de mosselen goed om. Voeg na ongeveer 3 minuten de peterselie toe aan de mosselen en schud deze er goed doorheen. Na nog eens 3­ tot 4 minuten zijn de mosselen klaar. Schelpen die dicht zijn gebleven, wegdoen.

Serveer de mosselen in tomatensaus op een schaal en giet de saus eroverheen. Erg lekker met stevig (boeren)brood.

Mosselen in Tomatensaus

Over Zeeuwse mosselen

Veel van de verkochte mosselen liggen onder noemer ‘Zeeuws’ in de winkel, maar zijn dat vaak niet gegarandeerd. Duurzame visgoeroe Bart van Olphen is samen met verantwoorde mosselvissers op een missie om de échte Zeeuwse mossel weer terug op de kaart te zetten.

De mosselen van Fish Tales komen van Neeltje Jans, die je natuurlijk kent van je schoolreisje naar de Stormvloedkering. De mosselen krijgen daar met elke vloed vers water vol met gezonde algen uit de Noordzee geserveerd. Daar houdt een mossel wel van natuurlijk, en zo groeit ie gezond en lekker dik op. Vers zijn ze natuurlijk het lekkerst, en daarom worden ze in de kriekende vroegte gevangen zodat ze ’s middags al in de winkel kunnen liggen en jij ze ’s avonds op kunt snoepen.

Een bak van 1,5 kilo Fish Tales Zeker Zeeuwse mosselen koop je voor € 7,49 bij Albert Heijn.

Beeld: David Loftus

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.