Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 11 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: eenvoudige spaghetti met zwarte knoflook

Ken je ze nog, die bollen zwarte knoflook die een paar jaar geleden hun weg naar de supermarkt baanden? Gek genoeg hebben we pas recent ontdekt hoe goed je daar ook pastasaus mee kunt maken. En nu we die kennis hebben, gaan we daar nog veel maker gebruik van maken – voor deze eenvoudige spaghetti bijvoorbeeld.

De lekkerste pasta’s zijn simpel, zo simpel is het. En daarmee verdient deze eenvoudige spaghetti met zwarte knoflook ook meteen een plaats tussen onze persoonlijke favorieten. Geweldig in zijn eenvoud, al kun je ‘m naar keuze altijd naar een hoger niveau tillen. Voeg in dat geval bijvoorbeeld wat burrata of stracciatella toe, of bak een handje garnalen mee. Luxe.

Eenvoudige spaghetti zwarte knoflook
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Eenvoudige spaghetti met zwarte knoflook

Kook de spaghetti al dente in ruim gezouten water. Bewaar het kookvocht.

Verhit ondertussen een royale scheut olijfolie in een pan op medium vuur en voeg de tenen zwarte knoflook toe. Gebruik een houten lepel om ze kapot te maken zodat de knoflook zich gaat oplossen in de olie. Het helpt om een schepje van het kookwater toe te voegen. Voeg de peper en de ansjovis toe. Voeg nog twee volledige soeplepels van het kookvocht toe en gebruik een garde om tot een mooie, glimmende saus te roeren.

Voeg de afgegoten pasta toe aan de pan en schep alles door elkaar. Voeg eventueel nog wat meer kookvocht toe als het geheel te droog oogt.

Verdeel de citroenrasp en de fijngehakte bieslook over de pan schep nog een laatste keer door elkaar. Verdeel de eenvoudige spaghetti over borden.

Meer simpele spaghettirecepten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.