Redactie
Redactie Ontbijt 25 mei 2014
Leestijd: 1 minuut

Een écht Franse spread met sardines

Je hebt sardines en sardines. De gewone blikjes uit de supermarkt, en de Rolls Royce onder de sardines: die van La Perle des Dieux. 

Deze sardines (“parel van de goden”) zijn afkomstig uit Saint Gilles Croix de Vie, een klein plaatsje in de Franse regio Vendée (Pays de la Loire). De visjes worden binnen het seizoen gevangen in de Atlantische Oceaan, waar gewoon op sardines mag worden gevist (in tegenstelling tot de Middellandse Zee).

Menig culinair journalist is fan van deze Franse schatjes, en wilden na het eten nooit meer naar de ‘gewone’ sardientjes uit de supermarkt. Goedkoop zijn de blikjes van La Perle des Dieux niet; je betaalt vijf euro per blikje, en daarin vind je zo’n 4 tot 6 sardines. Ze zijn online te koop zonder verzendkosten.

Recept

Een lekker receptje met deze sardines is dit ‘smeerseltje’, heerlijk op Frans brood.

Kook de eieren tien minuten, laat ze afkoelen en haal de dooiers eruit. Doe de dooiers met de sardienen en de overige ingrediënten in een kom. Prak met een vork fijn en meng alles goed. Voeg eventueel nog wat olie toe als het smeersel te droog is. Serveer op Frans brood met wat fijngesneden peterselie of tuinkers.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.