Culy
Culy Dessertrecepten 25 mei 2014

Chocolade-bananencake met creamcheese topping

Heb je binnenkort een etentje of feestje? Serveer dan deze waanzinnige chocolade bananencake met creamcheese topping. Succes gegarandeerd! 

Klik hier voor de bijbehorende video op de website van 24Kitchen.

Verwarm de oven voor op de 130 graden. Rooster de pecannoten ongeveer twaalf minuten. Laat de pecannoten afkoelen en hak de helft fijn, bewaar de andere helft voor de garnering. Smelt de boter en meng de bloem met het cacaopoeder, suiker, bakpoeder en de gehakte pecannoten.

Kluts de eieren met de gesmolten boter en hak de chocolade. Prak de bananen met een vork en meng samen met de witte chocolade door het ei-botermengsel. Vet het cakeblik in en bekleed met bakpapier. Schep het beslag in het cakeblik en bak de chocolade-bananencake in ongeveer anderhalf uur goudbruin en gaar.

Klop als de cake staat af te koelen de boter met de poedersuiker en de roomkaas luchtig. Schep de topping in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit doppen op de afgekoelde cake.

Pel de banaan en snijd in plakjes. Verdeel de banaan en de achtergehouden pecannoten over de topping. Schaaf de chocolade eroverheen. Eet smakelijk!

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Chocolade-bananencake met creamcheese topping
Sluiten