Redactie
Redactie Inspiratie 6 mei 2016
Leestijd: 2 minuten

Culinair genieten in de zon: fine dining op Aruba

Op het tropische eiland Aruba wordt de culinaire wereld steeds belangrijker. Vele nieuwe restaurants openen en voeren een bijzonder menu. Vandaag brengen we jullie de fijnste restaurants voor fine dining op Aruba.

Windows by Divi

Een aantal jaren geleden opende dit prachtige glazen restaurant boven de golfbaan van het Divi resort, een prachtig hotel vlakbij het strand. Bij Windows wordt lunch, brunch en diner geserveerd op grote hoogte; zowel letterlijk als figuurlijk.

De gerechten zijn van geweldige kwaliteit, en steken met kop en schouders uit boven andere restaurants op Aruba. Denk: tonijn tataki met wakamesalade, kreeftenbisque en eendenborst met cranberry-granaatappelsaus, maar ook klassiekers als een New York strip steak of een Caesar salade.

Naast de gerechten is ook de wijnkaart dik in orde; wij dronken een uitstekende witte wijn van de viognier- en chenin blanc-druif uit de Pine Ridge Vineyards in Napa.

Adres: J.E. Irausquin Blvd 93, Aruba

White Modern Cuisine

White Modern Cuisine is een van de meest unieke zaken van het eiland, gerund door de lokale topchef Urvin Croes. Laat je niet weerhouden door de locatie (een strak winkelcentrum), want de zaak is modern maar warm, en het eten is fantastisch.

Onlangs opende hij zijn tweede restaurant – Kitchen Table by White – met een fusion kaart met Aziatische en Caribische invloeden.

Lees ook ons report over toprestaurant White Modern Cuisine dat eerder op Culy.nl verscheen.

Adres: L.G. Smith Blvd, Noord, Aruba

Screaming Eagle

Screaming Eagle werd uitgeroepen tot het beste restaurant in het Caribisch gebied, en niet voor niets. Deze zaak, waarvan het interieur een beetje Supperclub-achtig aandoet, wordt gerund door de Nederlandse chef Erwin Husken.

Hier kun je romantisch dineren op een loungebed, of juist gezellig aan tafeltjes. De kaart is zeer internationaal, met tweewekelijks wisselende specials. Op het à la carte menu vind je gerechten uit alle wereldhoeken, van falafel uit het Midden-Oosten en ceviche uit Peru, tot Aziatische buikspek en lokale mozzarella.

Adres: J.E. Irausquin Blvd, Aruba

Wilhelmina

Dit nieuwe restaurant opende afgelopen oktober, en is het tweede restaurant van de op het eiland geroemde chef Dennis van Daatselaar; hij is ook verantwoordelijk voor restaurant Carte Blanche bij Bucuti & Tara Beach Resort.

Bij Wilhelmina, gevestigd in een art-deco gebouw, vind je een à la carte menu dat de hele wereld beslaat. Van angus beef met Koreaanse kimchi tot Franse foie gras. En, opvallend (en prettig voor bewust kinderloze stellen): in dit restaurant mag je pas vanaf 12 jaar naar binnen.

Adres: Wilhelminastraat 74, Aruba

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.