Redactie
Redactie Recepten 18 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Easy kippenvleugels met harissa uit de oven

Sesu van de blog SESU chops deelt met ons haar recept voor easy kippenvleugels met harissa uit de oven. Zo lekker!

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de braadslede met aluminiumfolie en vet het rooster/rekje licht in met (olijf)olie.

Pak een grote kom. Meng de harissa met de honing, citroensap, zout en peper. Doe de gehalveerde kippenvleugels in het harissamengsel. Zorg dat de vleugels aan alle kanten goed bedekt zijn.

Leg de kippenvleugels op het rooster/rekje en zet op de bakplaat of braadslede. Zet in de oven en bak in ongeveer 25-30 minuten gaar. Draai de kippenvleugels op de helft van de baktijd om.

Maak ondertussen de yoghurt dipsaus door alle ingrediënten door elkaar te mengen. Proef en breng op smaak met extra zout en peper.

Serveer de kipenvleugels op een plank of schaal met de dipsaus ernaast. Lekker bij de borrel, maar ook als bijgerecht. Eet deze kip bijvoorbeeld samen met een frisse tabouleh.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.