Redactie
Redactie Dessertrecepten 31 dec 2013
Leestijd: 1 minuut

Mini taartjes met witte chocolade en banketbakkersroom

Dit recept kregen we toegestuurd van Culy lezer Naziema. Kijk welke fruitsoorten in het seizoen zijn en top daarmee de taartjes. 

Verwarm de oven voor op 180°C. Begin met de banketbakkersroom door de melk en het vanille extract aan de kook te brengen. Zet het vuur laag en laat de melk rustig borrelen. Klop in de tussentijd de eidooiers, suiker en bloem door elkaar met een garde.

Schenk het eimengsel al roerende bij de melk. Laat nog vijf minuutjes op laag vuur borrelen en blijf roeren. Giet de room in een schaaltje en dek af met plasticfolie. Laat volledig afkoelen.

Meng alle ingrediënten voor de bodem goed door elkaar en kneed voorzichtig tot een kruimelig deeg met je handen. Vet de vormpjes in met plantaardige (olijfolie heeft een te sterke smaak) olie of boter. Verdeel het deeg over de vormpjes en druk aan met je vingers. Zet in de oven voor ongeveer 25-30 minuten totdat het deeg goudbruin is.

Haal uit de oven en laat afkoelen in de vormpjes.

Smelt de chocolade au bain-marie. Besmeer de bodems met de gesmolten chocolade en laat volledig afkoelen in de koelkast. Meng de overgebleven gesmolten chocolade met de banketbakkersroom. Is de room de stevig? Verwarm hem dan kort op laag vuur en roer dan de chocolade erdoor. Laat vervolgens weer volledig afkoelen, bedekt met plasticfolie.

Vul de taartjes met de banketbakkersroom en versier met het fruit.

Bron: Flickr

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.