Redactie
Redactie Diner 19 dec 2013
Leestijd: 1 minuut

Ravioli met aardpeer en boschampignons

Een fijn gerechtje van An voor de feestdagen van open ravioli met aardpeer en boschampignons.

Doe 20 centiliter olijfolie in een steelpannetje en voeg er de gedroogde champignons aan toe. Ook de cayenne mag erbij. Zet op het vuur en laat op middelhoog vuurtje ‘trekken’ tot de rest klaar is.

Snijd de geschilde aardperen in blokjes van ongeveer 3 centimeter en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en pureer ze. Kruid met peper en zout en doe er de room bij (maximaal 5 cl). Maak je de puree op voorhand, doe dan pas de room erbij als je de aardpeerpuree terug opwarmt.

Hak de knoflook en de sjalot fijn en doe 1 eetlepel olijfolie in de pan. Fruit de sjalot en knoflook in de olie op een laag vuur tot ze glazig zien. Doe er de spinazie bij en laat voor de helft ‘smelten’, het mag niet helemaal gesmolten zijn. Kruid met peper, zout en muskaatnoot en houd warm.

Borstel de champignons schoon en en snijd in stukken. Doe wat olie in een pan en bak er de champignons in op hoog vuur. Kruid met peper, zout en de rozemarijn. Houd warm.

En dan nu de assemblage: 

Verwarm je borden in een op 50 graden voorverwarmde oven.

Snijd de lasagnevellen in twee, en kook ze één minuutje.

Leg een velletje op het bord, doe er een lepel spinazie op, opnieuw een vel, een lepel champignons, opnieuw een vel, aardpeerpuree, opnieuw een vel, afwerken met spinazie, aardpeer en champignons.

Leg er wat van de champignons rond, lepel er wat van de warme champignonolie over en versier met wat Parmezaan flakes. Serveer meteen.

Smakelijk!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.