Cupcakes maken met olie i.p.v. boter

Culy 16 mei 2012 Dessertrecepten

Cupcakes en muffins worden traditioneel met boter gemaakt, maar in Amerika zie je steeds vaker dat ze een methode met olie in plaats van boter toepassen. Een iets andere smaak, maar we geven je graag een recept. Dit recept voor basis vanille cakejes komt van De Bakparade

Wat voor olie?

Gebruik een neutrale plantaardige olie, zoals zonnebloemolie. Geen olijfolie, dit geeft een veel te sterke smaak (of je moet hartige muffins maken).

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Zet 12 papieren vormpjes in een cupcake vorm. Meng de olie, melk, suiker en vanille. Voeg de rest van de ingrediënten toe en roer totdat er geen klontjes meer zijn. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak 20-22 minuten totdat de cakejes lichtbruin zijn en een satéprikker er schoon uitkomt. Laat afkoelen op een rooster.

Voor 12 cupcakes:

  • 240 ml melk
  • 80 ml olie
  • 140 g lichtbruine basterdsuiker
  • 40 g suiker
  • 1-2 theelepel vanille extract
  • 1-2 eetlepels maïzena
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 170 gram bloem
Reageer op artikel:
Cupcakes maken met olie i.p.v. boter
Sluiten