Knolselderijsoep met appel en walnoten

Culy 16 mei 2012 Lunch

Een heerlijke soep van een van onze favoriete culy blogs Photo-Copy Ann: Knolselderijsoep met appel en walnoten. Ann Vertriest maakt de meest heerlijke gerechten en geweldige foto’s.

Stoof de knolselderij in de olie samen met de sjalot. Voeg er na vijf minuutjes de bouillon bij en laat gedurende 25 minuutjes koken op een zacht vuurtje tot de selderij zacht is. Voeg de slagroom en de boter toe, en pureer met een staafmixer. Kruid eventueel met peper, zout en wat nootmuskaat.

Verdeel de soep over de borden en versier met wat appel en wat walnoten. Voeg er als laatste een beetje walnotenolie aan toe.

  • 500 gram knolselderij geschild en in stukjes gesneden
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 350 ml bouillon (of meer als je een dunnere soep wil)
  • 100 ml slagroom
  • 50 gram boter
  • Nootmuskaat
  • 1 appel fijngeraspt (Granny Smith)
  • 4 fijngehakte walnoten
  • Walnotenolie
Reageer op artikel:
Knolselderijsoep met appel en walnoten
Sluiten