Redactie
Redactie Dessertrecepten 14 apr 2012
Leestijd: 1 minuut

Culy’s ultieme cheesecake

Cheesecake. Wat is er nu beter dan dat?! Het is een van onze favoriete zoetigheden. 

Cheesecake is van oorsprong Grieks. De Romeinen namen het recept later over. In 1872 ontwikkelde de New Yorker William Lawrence een nieuw soort roomkaas.

Zijn roomkaas groeide later uit tot het bedrijf Philadelphia (wat we vandaag de dag nog steeds kopen).  In Amerika is er zelfs een dag gewijd aan cheesecake: op 30 juli is het namelijk National Cheesecake Day.

Het cheesecake recept

Verwarm je oven voor op 175 graden. Verkruimel de koekjes totdat ze heel fijn zijn. Wij gebruiken een vijzel, maar je kunt ze ook in een theedoek doen, deze dichtknopen en er heel hard op slaan met bijvoorbeeld een pan of deegroller (goed tegen frustraties ;-)).

Meng de koekkruimels met de gesmolten boter (die moet echt gesmolten zijn), roer goed door en bedek hiermee de bodem van een springvorm met een doorsnee van ongeveer 24 centimeter. Schuif de vorm in de koelkast zodat de bodem hard kan worden.

Meng alle overige ingrediënten met elkaar tot een gladde mix. Er blijven altijd een beetje klontjes inzitten (die komen van de monchou), maar dit is niet heel erg. Giet het mengsel voorzichtig op de taartbodem en bak in 50 minuten gaar. De taart is goed als het binnenste zacht is, maar niet vloeibaar. De bovenkant wordt een beetje goudbruin (da’s niet erg).

Topping

Als de taart is afgekoeld, kun je er een topping op doen. Deze kun je kant-en-klaar kopen bij de super (bijvoorbeeld vlaaifruit of jam), maar ook zelf maken zoals bijvoorbeeld homemade jam.

Er bestaan ook recepten waarbij je niet hoeft te bakken, maar de taart gewoon lang in de koelkast moet stoppen. Dat kan ook, maar dit recept werkt voor ons fijner.

cheesecake

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.