Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 22 jan 2017
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: zo maak je supersnel een tempura bowl

Voor tempura mag je ons altijd wel wakker maken, alleen… is dat niet enkel weggelegd voor sushichefs? Nee joh: op Buzzfeed vonden wij een toffe manier om supersnel een tempura bowl te maken. Voor jezelf of voor een vriend of vriendin, terwijl jullie samen een kopje Japanse thee drinken bijvoorbeeld.

Het toffe aan tempura is dat je het met bijna elke groente kunt maken. Ideaal om de restjes uit je groentela mee op te maken! De garnalen haal je bij de visboer. Als je die op de juiste manier insnijdt, bakken ze recht in plaats van gekruld en kun je ze zo mooi rechtop zetten in je tempura bowl.

Op naar die tempura bowl!

Maak vier horizontale inkepingen onder elkaar in de buik van garnaal. Leg de garnaal daarna op z’n zij en snijd diagonaal nog vier keer in. Doe dit ook aan de andere kant. Op die manier gaan de garnalen niet omkrullen tijdens het frituren.

tempura maken garnaal insnijden

Klop het ei los met het koude bruiswater. Klop er dan de bloem doorheen. Mix niet té goed: het is juist goed als er wat klontjes in het beslag blijven zitten.

tempura maken beslag

En dan nu: frituren

Verwarm de olie in een pan tot ongeveer 180 graden. Je kunt ook een stukje brood in de olie gooien om te testen of de olie heet genoeg is: wordt het stukje brood goudbruin en krokant, dan zit je goed.

Haal dan steeds een stukje groente of een garnaal door het beslag en laat voorzichtig in de hete olie zakken. De pan mag niet te vol zitten, dus frituur ze in meerdere keren. Als ze goudbruin en krokant zijn (na ongeveer 2 tot 3 minuten), haal je ze uit de olie met een schuimspaan of tang en laat je ze uitlekken op een paar velletjes keukenpapier.

Serveer ze direct, lekker met een sausje erbij. Wij gebruikten de kant-en-klare citroendressing en Oosterse sesamdressing van Jean Bâton.

tempura bowl
Nancy van Batenburg voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.