Culy
Culy Inspiratie 22 augustus 2016

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 34

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

3 minis bites

1. Opgepast voor uitdijende dijen: de cookiebars van Broderick’s zijn in Nederland gearriveerd. De van oorsprong Ierse koekjes liggen nu bij Albert Heijn (en AH To Go).

Zo is er de chunky, chewy, marshmallowy Rocky Road met Belgische chocolade, grote stukken koek en marshmallows. Superlekker. Tof detail: iedere cookiebar wordt met de hand gemaakt.

2. Jean Bâton, bekend van de véél te lekkere mayonaise, heeft nu ook dressings. Er zijn drie smaken: Oosterse sesam, citroen en truffel. Drie keer raden welke onze favoriet is…

De truffeldressing smaakt lekker over een salade met biefstukreepjes of bijvoorbeeld met knolselderij. Nu te koop bij de Albert Heijn voor € 1,79 voor een flesje van 150 ml.

BN_home_cacao

3. Wij werden vrolijk van de lekkere koekjes van het merk Paul and Pippa. Er zijn negen smaken, maar in Nederland worden er vier in de supermarkt verkocht: cacao-zeezout, limoen, kokos en appel-kaneel.

Een bus kost € 4,99; de koekjes zijn onder andere te koop bij Albert Heijn.

160803-fwlb-aug-aceto

4. In de FoodWeLove-box van augustus vonden we een goddelijke witte wijnazijn van Guiseppe Calvi. Zijn Aceto Bianco, een witte wijnazijn gemaakt van de beste Trebbiano druiven, wordt zelfs gebruikt door Roberto Payer van het Amsterdamse Hilton hotel.

De druiven worden langzaam gerijpt in houten vaten wat zorgt voor een azijn met een relatief hoge zuurgraad van 7,1 procent. Kortom: de perfecte basis voor sauzen en vinaigrettes. De azijn van Calvi is te koop via Italian Catch.

160803-fwlb-aug-pasta

5. Ook uit de box: radiatori pasta. Een pastasoort die we nog nooit hadden gezien! Maar de naam verklaart een hoop, want het zijn net kleine radiatoren.

Deze pasta is van Garofalo; een Italiaans bedrijf dat eeuwenoude kennis  combineert met nieuwe technieken. Wel wordt er nog steeds gewerkt met bronzen mallen en de beste durum tarwe.

Doe als de Italianen en combineer deze pasta met dikkere sauzen als pesto of traditionele tomatensaus. Radiatori en de andere Garofalo pasta’s zijn verkrijgbaar bij Jumbo.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 34
Sluiten