Culy Homemade: burrata met zoet geroosterde pompoen en granaatappel

We vonden dit recept voor burrata met zoet geroosterde pompoen en granaatappelpitjes op de fijne foodblog Cravings in Amsterdam en moésten het proberen. En het resultaat: zo lekker! En supermakkelijk te maken ook nog.

Je kunt hiervoor burrata gebruiken, maar ook mozzarella als je geen burrata kunt vinden. De pompoen kun je zelf schillen, in blokjes snijden en voorkoken. Je kunt ook voorgekookte pompoenblokjes uit het vers-schap of de vriezer van de supermarkt gebruiken (extra makkelijk!).

Spoel de burrata of mozzarella even kort af onder lauwwarm water; op kamertemperatuur komt de smaak namelijk veel beter naar voren.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan op medium-hoog vuur en voeg de pompoenblokjes toe. Voeg zout, cayennepeper en gerookt paprikapoeder naar smaak toe. Voeg de balsamico-azijn en honing toe en bak ongeveer 3 tot 5 minuten op medium-hoog vuur totdat de blokjes mooi goudbruin geroosterd zijn.

Leg de bol burrata of mozzarella op een mooi bord en schep de zoet geroosterde pompoen eroverheen. Maak af met de granaatappelpitjes, wat kiemen of tuinkers en een extra drizzle olijfolie.

burrata met zoet geroosterde pompoen en granaatappelpitjes0004 burrata met zoet geroosterde pompoen en granaatappelpitjes0006

Voor 1 enorme portie:

  • 1 grote bol burrata of mozzarella
  • 300 gram pompoen, in blokjes
  • Olijfolie
  • Zout, naar smaak
  • Cayennepeper, naar smaak
  • Gerookt paprikapoeder, naar smaak
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 theelepels honing
  • Handvol granaatappelpitjes
  • Kiemen of tuinkers
Reageer op artikel:
Culy Homemade: burrata met zoet geroosterde pompoen en granaatappel
Sluiten