Lai-Wah Chong
Lai-Wah Chong Recepten 10 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: zalig zoete chocoladetruffels

Op zoek naar een lekker zelfgemaakt cadeautje voor bijvoorbeeld moederdag of voor je lief? Maak dan deze zalig zoete chocoladetruffels. Of maak ze lekker helemaal voor jezelf.

Je kunt deze chocoladetruffels met alleen chocolade maken, maar ook extra pit geven door er bijvoorbeeld sinaasappelrasp of een eetlepel likeur aan toe te voegen.

Notenallergie? Rol de truffels dan bijvoorbeeld door geraspte kokos of fijngehakte koekjes naar keuze.

Recept voor chocoladetruffels

Hak de chocolade in kleine stukjes en leg ze in een kom.

Doe de room, de mascarpone en de boter in een steelpannetje en verwarm op zacht vuur tot de boter is gesmolten. Schenk het roommengsel over de chocolade. Roer goed door tot een egale massa.

Roer er eventueel de likeur of sinaasappelrasp door.

Laat afkoelen en zet 4 uur in de koelkast.

Haal de chocolade uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Maak er met een meloenlepel kleine balletjes van. Dit gaat gemakkelijk als je de meloenlepel doopt in warm water.

Geen meloenlepel? Wrijf je handen dan in met een beetje neutrale olie zodat de chocolade niet blijft plakken en maak zelf kleine balletjes.

Rol de chocoladetruffels door de gemengde noten en leg ze op een vel bakpapier tot ze allemaal klaar zijn. Laat ze nog 2 uur in de koelkast opstijven. In een afgesloten plastic bak blijven ze daar nog 3 dagen goed.

chocoladetruffels

BBC Good Food

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.